Skip to content

Nytt nyhetsbrev från APRI

Nyhetsbrev nr 3 har publicerats av APRI-projektet. I detta nyhetsbrev startar en serie personporträtt av forskare inom APRI-sfären, den senaste utvecklingen av MAAP-koden beskrivs, och du får tips om intressanta möten och konferenser.

Först ut att bli porträtterad är Sevostian Bechta, professor och chef för avdelningen Kärnkraftssäkerhet på KTH. Sevostian har stort renommé inom forskarvärlden och är bland mycket annat aktiv inom European Nuclear Society och OECD/NEA:s arbetsgrupp avseende analys av och hantering av svåra haverier (WGAMA).

Beräkningskoden MAAP som används av kärnkraftsindustrin för att simulera processerna i en kärnkraftsreaktor under ett svårt haveri utvecklas kontinuerligt. Snart lanseras MAAP version 6 som bland annat kommer att innehålla en integrerad hantering av osäkerheter, vilket ger en ökad förståelse för vilka parametrar och antaganden som har störst betydelse för resultaten.

Läs hela nyhetsbrevet här

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer